sábado, 29 de noviembre de 2008

Demà tots i totes al Parlament!

És possible. Aquesta frase, tan sentida durant els darrers mesos, s'ha fet realitat aquest mes de novembre. Sis entitats de la comunitat educativa, unides pel nostre compromís amb l'escola pública del nostre país, hem demostrat la bona feina pot tenir resultats. A l'espera de com surti la convocatòria de demà diumenge davant el Parlament, una cosa està clara: en els darrers dies hem aconseguit remoure consciències i hem esdevingut la clau per al consens de la futura Llei d'Educació.
Hem sabut aguantar una pressió que arribava de diferents fronts. Els mitjans de comunicació. El Departament d'Educació. Els sindicats gremialistes. Tots ells han carregat contra nosaltres. Una crítica que s'ha aguditzat la darrera setmana, presos del nerviosisme al veure que les nostres accions unitàries tenien el seu resultat. Un dimarts maratorià visitant grups parlamentaris, tot constatant que els partits de l'Entesa rebien amb predisposició les nostres queixes, propostes i esmenes respecte el projecte de Llei.
Avui podem dir que és possible guanyar la partida. Hem estat capaços de situar a l'agenda política, social i mediàtica la problemàtica de l'educació i les mancances i deficiències de l'actual projecte de Llei. Hem demostrat que la unilateralitat exercicida pel Departament i determinats sindicats gremialistes és un carreró sense sortida, i que en aquests moments, la comunitat educativa ha d'estar unida. És evident que hi ha coses en les que no coincidim, però no està de més fer un esforç per buscar i trobar aquelles reivindicacions comunes.
Així doncs, que aquest escrit serveixi per deixar constància de la feina que sis entitats hem fet des del mes de juliol fins ara. Una feina basada en quatre reivindicacions molt assumibles: Servei Públic i equitat, Participació, Finançament i Laïcitat.
I que voleu que us digui. Que aquells que viuen anclats en el passat i encara no han entès que aquest país ha canviat després de 20 anys no deixaran de criticar-nos. Que ens critiquin! Nosaltres tenim la consciència molt tranquila. Sabem que hem fet la feina al servei de l'educació, dels professors, dels pares i dels alumnes.

sábado, 15 de noviembre de 2008

Una monja al Congrés.

"No a la monja Maravillas en las paredes del Congreso de los Diputados. Hay muchas otras mujeres antes que ella. Ni beatas ni placas ni honores. Pásalo."
Una monja compartirà honors amb la Clara Campoamor i els Reis i l'únic que penseu fer és enviar un SMS?