sábado, 27 de octubre de 2007

Participem

Després de pràcticament un mes torno a escriure al blog. Avui, dissabte 27 d'octubre de 2007, que he participat en el Consell Ciutadà d'Horta-Guinardó, dedicat de manera gairebé exclusiva al Programa d'Actuació al Districte (PAD) per als propers 4 anys.
Val a dir que el Consell Ciutadà és un dels màxims òrgans de participació del districte, on hi són representades diverses entitats de cada barri, ciutadans a títol individual, les associacions de veïns i els consells sectorials. Avui es constituïa el nou Consell per als propers 4 anys, i ha estat un èxit en quant a assistència. Pel que fa als resultats, no n'he sortit gaire convençut. Ja ho he dit a la sortida. Hem fet grups de treball per zones del Districte, i les conclusions que he tret són les següents:

- La mitja d'edat dels participants és preocupant.
- Hi ha una tendència generalitzada a defensar el tros de carrer de davant de casa, a prioritzar les reivindicacions concretes a les generals de barri, districte o ciutat.

D'altra banda i malgrat haver sortit disgustat amb els participants, crec que els conductors del grup de treball (la gerent i el conseller Jordi Fornés) han fet una bona feina d'informació i dinamització. He de reconèixer també, que les propostes que han sortit per a la zona Baix guinardó-Can Baró-Guinardó responen a les preocupacions dels ciutadans, i que el debat ha valgut la pena. Només això: m'ha sorprès l'actuació d'alguns participants.

2 comentarios:

Guillem dijo...

Em sembla molt bé la teva implicació en les estructures de participació del teu territori.

Jo a l'any 90 ho feia des del Consell de la Joventut d'horta Guinardó.

Un petó

Guillem

Pere Nieto dijo...

Segur que es pode millorar coses. Per exemple haurien d'haver-hi 10 persones joves escollides aleatòriament i com veus no és senzill. A la gent li costa i és un procés lent. malgrat tot coincideixo que anem millorant i que el Consell Ciutadà promet bona feina