martes, 4 de marzo de 2008

La nena de Rajoy

Feia temps que no sentiem declaració més cursi en la política espanyola. I és que el candidat del PP s'ha cobert de glòria en els debats cara-cara. Després de seguir amb les mentides dels darrers quatre anys, després de sembrar dubtes i calumnies contra Catalunya, ha acabat les trobades televisades parlant d'una nena. I quina nena! No puc fer més que imaginarme-la... Suposo que seria una barreja de Heidy i fallera valenciana, que cada tarda mira el Diario de Patricia i cada dissabte Cine de Barrio. Sens dubte, la nena deu estudiar a una estricta escola de monjes i els seus pares (en aquest cas Rajoy) aspiren que els estudis universitaris els cursi a la prestigiosa i elitista Esade, recordem que la pública només és per als pobres i per als immigrants que no tenen altre destí que el precari mercat de treball, per molt malament que serveixin els cafés al Sr. Cañete. Evidentment, la nena renta els pecats sexuals anant-se a confessar un cop al mes i assistint a missa de parròquia cada diumenge vestida amb les millors gales. Si li posem aficions, les musicals es deuen reduir a tocar les castanyoles i les literàries a llegir Sánchez Dragó. Al cinema no deu veure pel·lícules espanyoles amb actors, actrius i directors/es tan esquerrosos com els d'aquest país. Suposo que deu fer boicot actiu a Pedro Almodovar i Javier Bardem. Això sí, al prestatge de l'habitació deu tenir tota la col·leció de gags d'Encarna Sánchez. Bé, em deixava que també deu tenir penjada la rojigualda sobre el llit.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

haha, Ben dit Víctor!
És realment curós això de la nena. No sé d'on deu haver tret la idea. No crec que sigui la primera vegada que es fa servir alguna cosa per l'estil.

Evidenment t'has deixat moltes coses sobre la nena aquesta, perquè són innombrables les coses que fa, però deixa'm afegir-ne alguna:
-estar a favor de la guerra d'irak, (i per tant estar en contra que els soldats espanyols en tornin)
-estar a favor del model únic i exclusiu de familia, i sortir al carrer a cridar noséquines coses més quan per fi un govern fa alguna llei progressita.
- Culpar als nacionalismes (però en darrer terme als ciutadants d'aquestes comunitats) de qualsevol catastrofe.

Ulises dijo...

haha!
mira que m'acava de passar llegint el diari:
Obama también tiene una 'niña'

No sólo Mariano Rajoy tiene una niña a la que sacar a pasear en vísperas de elecciones. El candidato demócrata para la Casa Blanca, Barack Obama, también habla de su niña. Tras la celebración de las primarias de Tejas, el senador negro ha hecho referencia a una niña en su último discurso desde la ciudad de Houston.

"Creemos que una niña nacida esta noche debería tener las mismas oportunidades tanto si viene de los barrios de San Antonio como de los suburbios de San Luis, de las calles de Chicago o las colinas de Appalachia. Y si esa niña tuviese la oportunidad de viajar por el mundo y alguien le preguntase de dónde viene, creemos que ella siempre debería ser capaz de tener la cabeza bien alta y con orgullo responder: Soy estadounidense".

Pero antes que Obama, el otro aspirante demócrata John Edwards, que terminó abandonando la carrera política, también hizo referencia a una niña. El primero, sin embargo, en aludir a una niña fue el presidente de México, Felipe Calderón. El entonces candidato a la Presidencia mexicana se refirió también a la figura de una niña para hacer promesas de futuro a lo largo de su campaña electoral de 2006, en la que contaba como director de la misma con el español Antonio Solá, ahora asesor externo de imagen de Rajoy durante esta campaña.


http://www.elpais.com/articulo/internacional/Hillary/Clinton/gana/Ohio/Tejas/mantiene/viva/candidatura/elpepuint/20080305elpepuint_1/Tes